„Не може да не обичаш себе си и да очакваш другите да го правят“

„Не може да не обичаш себе си и да очакваш другите да го правят“
01 Дек. 2017

„Най-голямото ми предизвикателство е, че съм твърде срамежлива и понякога това много ми вреди. Полагам големи усилия да го преодолея и да не съм толкова притеснителна, да не мисля за незначителните детайли и просто да оставя нещата да се случват. Опитвам се да обръщам внимание само на положителните моменти и да спра да се тревожа за това, че някой няма да ме хареса, че ще му се сторя странна или че ще направя лошо впечатление.

Учителката ми от клуба по творческо писане много ми помага и насърчава. Тя ме предизвика да се включа в няколко конкурса – на единия станах втора, а с другия си спечелих място в шестия брой на списание „Нула 32“, а след това ме насърчи да се включа като доброволец и в НОЩ 2017.

Това беше най-голямата крачка към преодоляване на притесненията ми и ми позволи да се запозная с много нови хора, да стана по-отворена към света около мен. От тогава общувам по-пълноценно с всички хора в обкръжението ми и се чувствам много по-спокойна и щастлива.

Това, което най-много ценя е, че разбрах, че начинът, по който мислим за самите себе си, определя хората, които се появяват в живота ни. Не може да не обичаш себе си и в същото време да очакваш другите да го правят.“

Начинът, по който мислим за самите себе си, определя хората, които се появяват в живота ни.

- #

Тази история е в партньорство с Нощ на Музеите и Галериите и част от проекта Humans of the Night 2017. Неговата цел е да разкаже историите на доброволците, включили се в тазгодишното издание на фестивала.

Повече за Нощ на Музеите и Галериите разбере тук: night.bg.

Коментари

коментара


Виктория Костова

Имам афинитет към литературата и психологията като приложни „науки", затова силно ме вълнува възможността да комуникирам с непознати и да се опитвам да разгадавам къде са корените на това, което ми споделят. Обoжавам непринудената естетика, с която хората извършват несъзнателни действия, без да обръщат внимание на това, че някой ги забелязва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *