„Бях на 5 години, когато разбрах, че искам да стана екскурзовод“/ Free Plovdiv Tour

ilia-free-plovdiv-tour-gid-ekskurzovod
10 Ное. 2017

„Спомням си, че бях на 5 години, когато казах на баба ми, че искам да стана екскурзовод. Бяхме в Стария град и покрай нас минаха група туристи. Тогава баба ми каза: „Учи!“. Аз запомних думите й и днес мога да кажа, че съм сбъднал детската си мечта.

Любимата ми история, която обичам да разказвам на туристите, е за един арменски търговец, който е живял в Пловдив. Той е имал във всекидневната си фонтан, от който е течала розова вода, защото е искал да покаже на всички колко е богат. Този фонтан все още съществува и може да се види в Къщата на Хиндлиян в Стария град.

Харесвам историята от малък. Баща ми е много запален по нея, макар че никога не се е занимавал професионално и в последствие запали и мен. Смятам, че има няколко типа хора: такива, които изобщо не се интересуват от история, хора, които се интересуват от историята до колкото им би била полезна и не се задълбочават в изучаването й и трети тип хора, към които спадам аз – бих ги нарекъл „ненормални“, защото влизат и в най-дребните детайли. Харесвам историята, заради фактите и заради любопитството ми да знам какво се е случило в миналото.

Кой е най-ценният съвет, който баща ти ти е давал?

„Да не мисля за следващия ден, защото настоящият си има достатъчно грижи.“


Още истории като тази може да прочетете ТУК:

„След раждането по невнимание зашиха попивателен тампон в тялото ми.“

„Най-хубавата част от пътуването беше табелата към България по пътя на връщане“

„Искам да накарам хората да се влюбят в Пловдив“ / Free Plovdiv Tour





Коментари

коментара


Ирина Мирчева

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *