„Когато бях малка, 40 ми се виждаха старческа възраст. Сега това е най-прекрасното време в живота ми.“

vazrast-nachin-na-jivot-filosofia-za-jivota
15 сеп. 2017

„Няколко дена ме делят от четиридестия ми рожден ден. Когато бях малка, това ми се виждаше старческа възраст. Сега осъзнавам, че това е най-прекрасното време в живота ни – поне за мен.

На тази възраст си уверен, знаеш какво можеш и какво не. Всичко в живота ти се струва в пъти по-вкусно. Имаш смелостта да правиш неща, които досега не си си позволявал, защото си мислил твърде много за това как изглеждаш, какво правиш, какво мислят останалите за постъпките ти, какво ще кажат роднините. Сега огледалото няма толкова голямо значение. Годините са прекрасно нещо, защото опознаваш по-добре себе си.

Годините са прекрасно нещо, защото опознаваш по-добре себе си.

- #

От малка поглъщах ненаситно всякакви видове литература, на крехка възраст се запалих и по всякакви нетрадиционни течения в изкуството, а сега – 20 години по-късно, осъзнавам как книгите не са ми толкова нужни (освен може би някое готино фентъзи). Постоянно предизвиквам себе си, наблюдавам се – аз живея в моята книга и не ми се налага да чета чужди, не ми трябва друг свят.

Aз живея в моята книга и не ми се налага да чета чужди, не ми трябва друг свят.

- #

Последното нещо, с което се предизвиках, беше сутрешното бягане. Никога не съм харесвала този тип физическа активност – приемала съм я като монотонна. От няколко седмици обаче реших, че искам това да се промени и вече бягам сутрин – дори в дните, в които правя други тренировки това усилие ми липсва. Приемам умереността като начин на живот – ескпериментирала съм с хранителни режими, бях суровояд за кратко, спрях да ям месо през 2012 и за мен няма универсална истина в храненето (и в нищо от другите крайности). Можеш да вземеш от всичко по малко, независимо дали ще са религиите или отношенията ти с хората.“


Още истории като тази може да прочетете ТУК:

„Не знаех как да продължа живота си след този огромен за мен провал“

„От пет години съм самотна майка. Отдадена съм на дъщеря си и с нея правим всичко заедно“

„Двете най-добри неща, които могат да се случат на млад човек са да му разбият сърцето и да фалира рано през живота си“

Коментари

коментара


Виктория Костова

Имам афинитет към литературата и психологията като приложни „науки", затова силно ме вълнува възможността да комуникирам с непознати и да се опитвам да разгадавам къде са корените на това, което ми споделят. Обoжавам непринудената естетика, с която хората извършват несъзнателни действия, без да обръщат внимание на това, че някой ги забелязва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *