„Двете най-добри неща, които могат да се случат на млад човек са да му разбият сърцето и да фалира рано през живота си“

„Двете най-добри неща, които могат да се случат на млад човек са да му разбият сърцето и да фалира рано през живота си“
28 авг. 2017

„Когато започнах гимназия имах поредица от вредни навици – не се грижех за здравето си, не тренирах редовно, пиех много и пилеех времето си. Не се наспивах достатъчно и бях раздразнителен. Дните ми минаваха по един и същи начин, сливаха се с нощите, не правех нищо ползотворно и не отделях време на личностното си развитие.

Тогава се влюбих в едно красиво момиче. Покрай нея започнах да се променям – исках да прекарвам времето си с нея, да се грижа за нея, желаех просто да е щастлива и се радвах на всяка нейна дума. Отне ми много време обаче да разбeра, че нещата няма да се получат – наложи се да преживея доста шокиращи събития, за да го осъзная.

Истината е, че хората се осъзнават само когато са в дупка и от дъното започнат да преразглеждат живота си. Смятам, че двете най-добри неща, които могат да се случат на млад човек са да му разбият сърцето и да фалира рано през живота си, за да има време да се възстанови. Тогава реших, че е крайно време да преобърна начина си на живот.

Смятам, че двете най-добри неща, които могат да се случат на млад човек са да му разбият сърцето и да фалира рано през живота си, за да има време да се възстанови.

- #

Избрах да се захвана по-активно със спорт – кик бокс, с цел да ме научи на концентрация и издръжливост и да излея емоциите си някъде. Спортът ми показа как да контролирам агресията си и да я преобразувам в нещо, което може да създава. Впоследствие спечелих много титли и се влюбих в залата, започнах да преподавам и на новодошлите, пътувах доста из страната по състезания.

Научих се да уважавам и ценя себе си, контактите си с околните и времето си. Започнах да инвестирам в натрупването на нематериални умения – заех се да изучавам различни философски и икономически теории и зависимостите на пазара, посветих време на предприемачеството и започването на частен бизнес.

Започнах да инвестирам в натрупването на нематериални умения.

- #

Чувствах се много по-добре и с времето започнах да се връщам към класиките в музиката, литературата и стилът на обличане. Станах много по-внимателен към комуникацията си с околните и се научих да подреждам приоритети си и да преценям с кого да прекарам времето си, защото човек е съвкупност от петимата най-близки около него. Вече не консумирам алкохол до замайване, а пия с мярка. Отскоро ставам рано, за да се подготвя за деня преди той да е започнал и планирам времето си, за да съм сигурен, че ще свърша всичко набелязано. Не бързам и знам, че всичко ще се случи, когато съм напълно готов да го реализирам. Голямо влияние оказаха върху мен думите на различни успели предприемачи и философи, от които продължавам да черпя знания и да получавам насоки.

Най-важна наистина е първата стъпка. Промяната е отговорност сама по себе си и изисква перманентна инвестиция и старание. Не може да изоставиш процеса по средата и да очакваш някакъв значим успех.“

Промяната е отговорност сама по себе си и изисква перманентна инвестиция и старание.

- #

Още истории като тази може да прочетете ТУК:

„Детето в мен вече е отработило страховете си“

„Най-ярките спомени в детството ми са свързани с раздели – баща ми замина, когато бях на една годинка“

Коментари

коментара


Виктория Костова

Имам афинитет към литературата и психологията като приложни „науки", затова силно ме вълнува възможността да комуникирам с непознати и да се опитвам да разгадавам къде са корените на това, което ми споделят. Обoжавам непринудената естетика, с която хората извършват несъзнателни действия, без да обръщат внимание на това, че някой ги забелязва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *