„Детето в мен вече е отработило страховете си“

„Детето в мен вече е отработило страховете си“
21 авг. 2017

„Когато бях малък, позволявах незначителни неща да ме обидят и наранят. Това вече не е така. Сега боравя с реалността по-рационално, но разбирам хората. Разбирам болката и причините за страданието им. Знам как се чувстват, защото малкото дете в мен също е било там.

Има общочовешки проблеми, от които страдаме всички под една или друга форма и решенията за тях се крият в това да не бягаме. Детето в мен вече е отработило страховете си.

Научих, че важното е да бъдеш откровен сам със себе си – за това какво те тревожи, в какво не си успял и за това от какво те е страх. И вместо да потискаш или храниш демоните си, трябва да ги хванеш и да не ги пуснеш, докато не вземеш най-полезното, което могат да ти дадат. А после да ги оставиш да съществуват някъде в теб, вече обезвредени.

Трябва да извадиш мръсотията и страховете, да преживееш целия негативизъм и да го изгориш, защото огънят е пречистване. И само така можем да светим наистина: ако взимаме енергията за това от самите себе си и непрекъснато я преобразуваме. По този начин израстваме.

Тогава осъзнаваме, че не можем да нараним някого, без да ни заболи поне малко.

Не можем да нараним някого, без да ни заболи поне малко.

- #

Затова се чувствам свързан с хората. В крайна сметка ние не сме толкова различни – просто всеки от нас е в различен период от развитието си. Вярвам, че всички сме едно.


Още истории като тази може да прочетете ТУК:

„Не трябва да бързаш да пораснеш“

Най-ценния съвет, който някой ми е давал е: Поговори с Господ!

Коментари

коментара


Надежда Калоферова

За мен Humans of Plovdiv е предизвикателство, стъпка към света извън зоната ми на комфорт, начин да изучавам отблизо хората и причина да заговарям непознати на улицата. Вярвам, че всеки носи в себе си силна и въздействаща история, която си струва да бъде написана. Има нещо очарователно и вдъхновяващо в това да надникнеш в душата на другия и да чуеш какво има да каже. Извън блога се интересувам от литература и психология, а в свободното си време чета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *