„Любовта намира пътя дори когато ние не го търсим“

„Любовта намира пътя дори когато ние не го търсим“
15 авг. 2017
„Сега съм учител и преподавам по литература, но рано научих, че няма по-ценни уроци от тези, които ни дава животът. Често откривам себе си у учениците. Сещам се за собствените си преживявания на техните години.

Когато бях в гимназията, имах връзка с едно момче от класа ми. Карахме се, разделяхме се, събирахме се и така чак до завършването. Тогава тръгнахме в различни посоки. Пътищата ни се разделиха, разделихме се и ние. Аз така и не намерих партньор.

Десетина години по-късно се срещнахме отново на едно събиране на класа. Тогава се случи така, че седнах до него. За цялото това време, в което не се бяхме виждали, се бяхме развили много като личности, но сякаш нещо в живота и на двама ни не беше съвсем на мястото си. Говорихме доста. Разбрах, че се е оженил рано и дори има дете, но преди няколко години се е развел.

Обсъждахме, разказвахме кой какво е правил и цяла вечер не се отделихме един от друг. Сякаш останалите не съществуваха, гласовете им не се чуваха, притихнали пред магията, на която ставаха свидетели.

Онази вечер си тръгнахме заедно и никога повече не се разделихме. Сега сме женени от 25 години и имаме едно голямо и задружно семейство. Това, което със сигурност знам, е, че любовта намира пътя дори когато ние не го търсим.“

Коментари

коментара


Надежда Калоферова

За мен Humans of Plovdiv е предизвикателство, стъпка към света извън зоната ми на комфорт, начин да изучавам отблизо хората и причина да заговарям непознати на улицата. Вярвам, че всеки носи в себе си силна и въздействаща история, която си струва да бъде написана. Има нещо очарователно и вдъхновяващо в това да надникнеш в душата на другия и да чуеш какво има да каже. Извън блога се интересувам от литература и психология, а в свободното си време чета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *