„Осъзнах, че важното винаги е било просто да правя музика!“

edit-unijan-muzika-izpalnitel-pevitsa-peene-muzikant-muzika
02 юли 2017

„Занимавам се с пеене цял живот. Не знам дали мога да правя нещо друго, просто защото пеенето е част от мен и начина, по който се възприемам. Мисля, че това е съдба – през живота ми съм виждала много знаци, които са ме водили в тази посока и които помня.

Например, майка ми и баща ми ме насочваха да свиря на пиано. Но в трети клас аз категорично отказах да свиря. Всъщност още тогава знаех, че искам да пея. Не знаех, че ще пиша музика, но бях сигурна, че ще пея.“

Има ли моменти, в които си искала да се откажеш?

„Имало е хиляди моменти, в които съм се обезсърчавала. След участието ми в един музикален формат, изживях вътрешна криза – дълбока и разтърсваща. Там се сблъсках с реалността и какво е положението в българския шоубизнес.

На мен ми се искаше да бъдат оценявани качествените изпълнители, а там сякаш ми лъсна всичко, както е. Осъзнах, че в нашия шоубизнес има много шоу и бизнес, но няма никаква музика. Да, има изпълнители, които са качествени, но по-големият процент е от хора, които се занимават с комерсиалното.

Така аз наистина се бях отказала от музиката. Но след това осъзнах, че не искам да бъда известна – макар че дълго време мислих, че щом пея, трябва да съм популярна. Осъзнах, че важното винаги е било просто да правя музика! 

След формата се прибрах в Пловдив. Имах доста трудни моменти, но мои колеги ми подадоха ръка и нещата започнаха да се случват. Направихме един авторски проект, който ми даде посока, надежда и вдъхновение.

Интересно е как точно в най-тежките ти моменти, може да се отприщи най-голямият ти потенциал. Именно тогава започнах да пиша музика.“

Кое те вдъхновява и какво от себе си изразяваш в музиката?

„Вдъхновяват ме ежедневните неща и хората, с които се запознавам. Ако приемеш хората като истории, път, индивидуални вселени, можеш да почерпиш вдъхновение от тях. Вдъхновява ме и природата, въпреки че не често ми се отдава тази възможност да съм сред нея. Но пък дори и в градска среда намирам тишина и време за себе си, за да пиша.“

Коментари

коментара


Ирина Мирчева

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *