Маги Джанаварова: „Всичко, което ти се случва, се случва с цел и тогава, когато трябва“ (Част 1)

Маги Джанаварова: „Всичко, което ти се случва, се случва с цел и тогава, когато трябва“
19 юни 2017

„Първите ми музикални пориви чу и видя мама и започна да ни записва на касетка мен и брат ми как пеем най-различни песни – от комунистически, през патриотични, до рок. Записаха ни на уроци по пеене, но брат ми беше по-стеснителен и не усети спокойствие и увереност на сцената, за разлика от мен. Макар и аз самата да не бях чак толкова уверена, просто сияех, когато излизах да пея.

Първата песен, която изпях на концерт, беше “Мики маус” на Роси Кирилова. Слушах и гледах много музика от чуждестранни канали. Всичко, което чувах и виждах, попивах. Минавайки през различни педагози и вземайки най-хубавото от всеки, затвърждавах влечението си към r&b музиката и  бях първата, която пее точно този стил на конкурси в страната. Бях толкова различна, че почти не печелех награди, просто защото не ме разбираха.

И така започнах да се обезверявам. Но срещнах страхотен човек, който разви гласа ми до неузнаваемост и започнах да се чувствам по-уверена. Това беше г-жа Мария Касабова – уникален човек и педагог, със страхотен усет и подход.

Всичко се развиваше много добре, докато не дойде така чаканият музикален формат Music Idol, първи сезон. Бях се хванала за него като удавник за сламка с надежда, че точно там някой ще види “нещото” в мен. Но знаете, че не винаги нещата стават така, както ни се иска. Всичко, което ти се случва, се случва с цел и тогава, когато трябва.

Всичко, което ти се случва, се случва с цел и тогава, когато трябва.

- #

Дори не успях да мина първи кръг. Отново бях странна за журито, правеща много извивки, и пееща на френски (не е сигурно колко добре). Бях толкова смазана и обезверена, че си казах: „Край, няма да се занимавам повече с това. Започвам да уча медицина“. И така започнах уроци по химия и биология, докато не дойде един конкурс, на който ме поканиха и взех, че спечелих награда.

Въпреки, че химията и биологията ми вървяха, усетих, че няма да съм щастлива, ако правя друго, различно от музика. И така си казах “Не, това не е твоето! Да, ти ще го научиш, ще те приемат, ще го работиш, но вътрешно ще гаснеш”. Аз смятам, че човек трябва да следва мечтите и сърцето, за да остане щастлив.

Аз смятам, че човек трябва да следва мечтите и сърцето, за да остане щастлив.

- #

И така всъщност след 12-ти клас ме приеха в Музикална Академия “Панчо Владигеров”, град София, в класа на Алис Боварян и от там нататък не спирам да се занимавам с моето „нещо“ – музиката.


Прочетете още истории като тази:

„Айлякът е вътрешно чувство на лекота“: Прея, Капана Фест

Александър Хинков: „Хората зад Успелите са най-важната съставка за позитивната рецепта на успеха ни“

Коментари

коментара


Ирина Мирчева

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *