„Гордея се, че живея и работя тук в България“: Иван Юруков споделя за себе си и моноспектакълa “Пилето, Което Казва Ку”

ivan-iurukov-pileto-koeto-kaza-ku
05 юни 2017

Как разбра, че твоето призвание е да бъдеш актьор?

„Още от малък знаех, че искам да се занимавам с изкуство. Голямата ми мечта беше да стана художник, защото много обичам да рисувам. В началното училище присъствах на всички художествени кражоци. По-късно попаднах в самодейна театрална трупа с ръководител Ангел Ангелов – Батката, който за съжаление ни напусна преди няколко дни. Именно той ми помогна да разбера, че театърът е нещото, с което искам да се занимавам. Благодарение на него стъпих за първи път на театрална сцена и придобих увереност да бъда актьор.“


Кое е най-трудното нещо, което някога си правил?

„Когато бях малък дълго тренирах плуване в спортен интернат. През последните години там имах желание да се откажа, но нямах смелост да кажа на баща ми, че искам да напусна. Вярвах, че това много ще го разочарова, защото виждах колко се гордее със своя син-спортист. Но се изненадах колко лесно той прие моето желание. Облекчението беше неизмеримо.“


С какво се гордееш?

Щастлив съм, че правя това, което обичам. А щом чрез изкуството успея да постигна лично удовлетворение се чувствам горд. Гордея се, че живея и работя тук в България и срещам толкова много съмишленици и достойни хора.“


Всичко за монoспектакъла “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ”


Звездата от Народният театър „Иван Вазов” – Иван Юруков представя първият си моноспектакъл – “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ”

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще зарадва многобройните си фенове в Пловдив с първият си моноспектакъл – “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ”.

На 11 ЮНИ “странната птица” ще кацне за първи път в ПЛОВДИВ на сцената на Лятно кино “Орфей” точно в 21.00 ч.

Билети за представлението можете да намерите на Билетната каса пред Oбщина Пловдив, в музикалния магазин в центъра, в бензиностанции ОМВ в Пловдив и в мрежата на eventim.bg и ticketportal.bg.

За поръчка на билети на място тел.: 0886 027 756 и 0896 608 034.

Цената на билетите: от 8 до 14 лв.

ivan-iurukov-pileto-koeto-kaza-ku

В “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” актьорът, който бе номиниран за главна мъжка роля в тазгодишните “Аскеер-и”, отново вдига високо летвата пред себе си. В моноспектакъла той представя чудесно най-различни цветни и страстни персонажи и влиза най-вече в ролята на нощният пазач, който всъщност говори с Пилето, което казва … КУ.

“Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” – споделя вълнението си Иван Юруков. “Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме “Пилето…” достойно”. Моноспектакълът е създаден по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!” на Александър Урумов, който пише сценария. Музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.

Последвайте “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗА КУ” във Facebook – ТУК.
Присъединете се към събитието – ТУК.
Вижте трейлър на “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” – ТУК.
Последвайте страницата на Иван Юруков във Facebook – ТУК.

Този сезон можете да гледате Иван Юруков и в спектаклите на Народния театър – „Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж”, както и в „Червено” в Театър 199 в София.

Освен тазгодишната сериозна номинация за “Аскеер” за главна мъжка роля в “Майстори”, до сега актьорът е номиниран за “Икар” за главна мъжка роля в „Лов на диви патици”. Има и още три номинации за “Аскеер” за „Лов на диви патици”, „Бягащи странници” и „Лекар по неволя”. Удостоен е с награда от Министерство на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура през 2008 г.

За контакти и повече информация:

Радост Пенева
Връзки с обществеността и организация
0889 10 52 52
radost.peneva@gmail.com

Коментари

коментара


Илина Чипилска

Преди 3 години създадох Humans of Plovdiv и оттогава блогът е голямата ми страст, заедно с пеенето и пътешествията, за които за жалост ми остава все по-малко време. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *