Посланието на Петър и Ани: семейството глухи, на които помогнахме!

20 мар. 2017

Приятели, преди месец ви разказахме историята на Петър и Ани – семейството глухи, чията любов ги събира в Пловдив и им дава сила да преминат през редица предизвикателства, за да бъдат заедно. Едно от тези предизвикателства е липсата на финанси и тежките условия, в които трябва да живеят в квартира в „Изгрев“.

Тяхната история и искрени сърца ни докоснахме и искахме да помогнем с нещо. Затова създадохме кампания, за да дадем възможност на повече хора да се включат. Десетки хора ни писаха и благодарения на цялата HUMANS общност снабдихме всичко, от което двойката се нуждаеше, но най-вече успяхме да намерим работа на Ани – най-голямата нужда на семейството.

Петър и Ани записаха това кратко видео, за да благодарят на всеки един, който отдели от времето, финансите и усилията си, за да бъде съпричастен на тяхната нужда и да им помогне.


А ето и с какво им помогна общността на Humans of Plovdiv:

1. Ани получи работа, която харесва. Фирмата, която й предостави работно място пожела да остане анонимна.

2. Семейството получи средства, с които успяха да погасят 1/3 от дълговете им по пътуванията на Ани до Молдова, държавните такси и документите за виза.

3. Семейството получи отоплителни уреди, пералня, прахосмукачка, завивки и одеала, спално бельо, дрехи и обувки.

4. Ани получи българска лична карта за срок от 6 месеца (до юли 2017), след което процедурата с кандидатстване за пребиваване се повтаря (такса 500лв, лична карта 110лв; преводи, легализации и нотариални заверки- 200-300лв).

5. Ани и Петър бяха поканени в студиото на водеща българска телевизия, където ще разкажат историята си пред цялата страна.


Петър и Ани все още имат нужда от съдействие:

1. Общинско жилище – подали са документи в „Жилфонд“, но процедурата е много тромава

2. Ани не знаe как стои въпроса със:

– здравните осигуровки, за да има право на личен лекар и лечение;

– процедурата да си направи ТЕЛК в България (има човек, който ще й съдейства и да бъде с нея по прегледи, комисии и посещения при личен лекар);

– пенсия за глухи

3. Всяка година процедурата с кандидатстване за пребиваване се повтаря – такса 500лв, лична карта 110лв; преводи, легализации и нотариялни заверки- 200-300лв. И така се подава веднъж годишно за 5 години.


Ако можете да съдействате по някой от тези въпроси моля свържете се с Николета Иванова – техния преводач.

Николета Иванова

e-mail: ivanova.nn@yahoo.com

тел: 0899 960 030


Прочетете цялата история на Петър и Ани.

Петър и Ани: семейство глухи, които живеят с много любов и почти никакви средства

Коментари

коментара


Илина Чипилска

Преди 3 години създадох Humans of Plovdiv и оттогава блогът е голямата ми страст, заедно с пеенето и пътешествията, за които за жалост ми остава все по-малко време. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *