Запознай се с екипа на Humans of Plovdiv: Георги Вангелов

george-vangelov-humans-of-plovdiv-ekip
16 Ное. 2016

Георги е един от фотографите на Humans of Plovdiv. Фотографията е причина да превърне хобито си в професия и снима постоянно. Наскоро се сдобил с лентов фотоапарат, произведен през 70-те и откакто го има, прави уникални черно-бяли снимки.

Защо си част от екипа на Humans of Plovdiv?

Humans of Plovdiv стартира, непосредствено преди аз да за почна да се занимавам с фотография. Още когато видях проекта, ми се искаше да участвам в нещо такова, но не бях достатъчно уверен в способностите си. Така да се каже си мечтаех, един ден да съм част от Humans. И съвсем неочаквано за мен един ден, докато си говорих с Илина, тя изстреля въпроса: Жоре, искаш ли да ми помагаш с Humans of Plovdiv? И познайте … естествено, че приех. Защо съм част от екипа ли? Защото за мен е една осъществена мечта.

Откъде черпиш енергия и мотивация да се занимаваш с проекта?

От хората, от градът. Напоследък започнах да преоткривам града, с всеки следващ път, когато изляза да снимам. Имаме прекрасни места, прекрасна архитектура и най-вече прекрасни хора.

Какво научи за себе си, откакто си част от екипа на Humans of Plovdiv?

Научих, че нещо много важно, което ми е липсвало преди е, да съм част от кауза. За мен Humans of Plovdiv не е просто фото-блог, това е кауза, свързана с хората и предназначена за тях. Да правиш нещо за хората, без да очакваш нещо в замяна от тяхна страна е повече от удовлетворяващо. Това е смисълът на една кауза.

Коя е любимата ти история в сайта?

Мисля, че първата история, която ми изниква в съзнанието е за момиченцето, което на въпроса : „Какво би казала на хората?“, отговори: „Да не мислят за лоши неща и просто да сбъднат мечтите си.“. Но това, което запечата историята в съзнанието ми е, че искрено, по детски сподели, че най-вече иска да стане Батман.

Кой е най-важният житейски урок, който си научил?

Всеки сам носи отговорност за собствените си действия, не е редно да прехвърляме тази отговорност на други хора или на обстоятелствата. Научих се, да поемам тази отговорност, както и последствията от действията си, независимо дали са положителни или не.

За какво мечтаеш?

Мечтая да обиколя Европа с автомобил. Може би с някой от онези стари джипове, без покрив, само малко дрехи, палатка и неща от първа необходимост. Всеки ден на различно място и да направя много, много снимки. Имам начертан маршрут по картата на Европа и постоянно добавям нови места. Не знам кога ще успея да го реализирам, но пазя този план и чакам подходящия момент, в който ще завъртя ключа на стартера. Сигурен съм, че това ще е един от най-щастливите моменти в живота ми, вълнувам се, дори когато си го представям.


george-vangelov-photography


george-vangelov-photography

Коментари

коментара


Ирина Мирчева

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *