Истории от Живота на Влади Карамфилов Въргала и „Червената или Черната“

vladimir-karamfilov-vladi-vargala
01 Ное. 2016

Kак започна да играеш на сцена?

Като дете, в шести клас, едновременно тренирах бокс при Цачо Андрейковски и играех в драмaтичния състав в „Двореца на пионерите“, при Ники Априлов. На едното място понасмърдяваше и темите бяха свърани с килограми, сантиметри, аркади и счупени носове. На другото имаше момичета, ухаеше на парфюм и разговорите ми бяха по-интересни. В гимназията вече бях взел категоричното си решение – ВИТИЗ.

Но сега като се замисля, този ми избор не е бил само мой. Може би, това е единият от предопределените пътищата за живота ми, а аз само съм избрал да е точно този. Това е нещо, което интуицията ми е подсказала, а моето постижение е, че съм имал уши да го чуя и доверие да го последвам. Не знам, дано е било за добро?!


Кой е най-ценният урок, които си научил?

Че, дори и да спасяваш човешки живот, никой няма да ти го признае. Винаги върши само онова, което смяташ за правилно! И, че златото не е най-ценното нещо на земята, но е много важно.

Винаги върши само онова, което смяташ за правилно.

Влади Карамфилов Въргала - #

Какъв съвет би дал на по-младото си аз?

Не харчи пари! Един ден ще ти трябват.


Кой е най-ценният урок, който искаш децата ти да научат?

Всеки трябва сам да извърви пътя си и да извърши грешките си. Техният живот не е мой. Разбира се, че е важен за мен повече от собствения ми, но трябва да признаем, че родителите сме в „съветническата ложа“. Не сме по трибуните, но не сме и на треньорската скамейка. Там са филмите, книгите, медиите, училището, улицата – не в този ред, за съжаление. Единственото, което дава ефективен резултат е примерът. Не е важно какво ще им кажеш, а на какво ще станат свидетели.

Единственото, което дава ефективен резултат е примерът.

Влади Карамфилов Въргала - #

В какво вярваш?

В Създателя на всичко и всички! Имаме един Баща и всички сме негови. Мога да свидетелствам, че когато вярваш в душата си, той винаги ще върви пред теб и ще постигаш всичко, защото имаш най-силния съюзник. Така постигнах направата на игралния филм Операция „Шменти-Капели“. Когато успехът на филма беше факт, аз взех всичко в своите човешки ръце и магията изчезна. Дълго е за обяснение, но това са фактите.


Eдно нещо, за което никога няма да съжаляваш и едно, за което съжаляваш?

Първото е игралният филм Операция „Шменти-Капели“. А второто е сериалът „Шменти-Капели“ – ЛЕГЕНДАТА“.


Кое е най-голямото ти предизвикателство в момента?

Да преборя себе си. Вечната битка с егото, с действителността, с условията да съществуваш. Да се реализирам, но без компромисите, с нещата които биха натъжили Този, в когото вярвам. Трудна битка, защото ние сме човеци, живеем в човешкия свят. Когато искаш да постигаш нещата, за които се бориш, се налага да играеш по човешките правила. А те, меко казано, не са библейски.

Много пъти, обаче, сам си слагам нелепи и ненужни ограничения. Вярвам идеалистично и фрагментарно, че това е правилно, онова не. А има една истина – „Бъди Човек във всичко, което правиш“. Не винаги успявам. Най-голямата ми битка е с правото на избор. За това и Хамлет е универсалният герой – „Да бъдеш или не“. Това е и една от основните линии в пиесата „Червената или черната“.

Бъди Човек във всичко, което правиш.

Влади Карамфилов Въргала - #

На 7 Ноември е премиерата на авторската ти пиеса „Червената или черната“. Какво ще споделиш за нея?

Жанрът е криминално хулиганска екшън комедия. Сюжетът е криминален и това ме ограничава да разкажа повече от историята. Центърът на събитията е терористичен акт и са заплашени много човешки животи. В битката за спасяването им, по забавен начин, анализирам различните страни на човека. Във всеки живее, и подлеца, и героя. Забавна е!

Дойдоха много приятели и отзивите са окуражаващи. Когато една космополитна личност като Любен Дилов – син ти каже в прав текст, че е „много добро“, мускулите ти се напомпват. Млади хора ни изчакват за снимки и идват да го гледат отново. Това осмисля всички усилия и жертви, които съпътстват създаването на една авантюра наречена спектакъл.

Всички в трупата са прекрасни не само като артисти, а и като хора! Тезджан Ферад – Джани е изключително талантлива млада актриса. С Георги Иванов и Верислав Димитров – Ферди заедно работихме в сериала.

Спектакълът е доста сложен технологично, без това да е натрапчиво за зрителя. Играем в сложен механизиран декор и звуково светлинен бекграунд. Пак избрах най-сложното.

Може да гледате „Червената или черната“ на 7 Ноември (понеделник) в Концертна зала Пловдив.


„Червената или черната“, авторска пиеса на Влади Карамфилов Въргала

Кога: 7 Ноември, 19:00 часа

Къде: Концертна зала Пловдив

Билети:

> На касата на Концертна зала (пл. Централен 1); 0886 027 7567

> Билетен център (пред Община Пловдив)

> ул. Отец Паисий 3, Мюзик център; 032/ 626 361

> GRABO.BG: https://grabo.bg/plovdiv/vladi-vargala-08g49

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1152189018198221/

vladi-karamfilov-vargala-chervenata-ili-chernata-piesa


vladi-karamfilov-vargala-chervenata-ili-chernata-piesa


vladi-karamfilov-vargala-chervenata-ili-chernata-piesa


vladi-karamfilov-vargala-chervenata-ili-chernata-piesa


Коментари

коментара


Илина Чипилска

Преди 3 години създадох Humans of Plovdiv и оттогава блогът е голямата ми страст, заедно с пеенето и пътешествията, за които за жалост ми остава все по-малко време. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *